Przyprawy do grzańców

 


Przyprawami do grzańców mogą być goździki, cynamon, gałka muszkatołowa
lub listek laurowy.

Liść laurowy 100g



Gałka muszkatołowa dodaje trunkowi pikanterii, listek laurowy sprawia, że napój ma bardziej zdecydowany smak i wspaniały aromat.
Najlepiej używać przypraw w całości, niezmielonych – napój jest wtedy bardziej przejrzysty.

 

Jeżeli przygotowujemy gorące trunki na większą liczbę osób, najlepiej podawać je w szklanej wazie do ponczu, z której każdy nalewa sobie odpowiednią porcję.

2 myśli na temat “Przyprawy do grzańców

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s