Pikantne koreczki ze śledzi

   


  Składniki:

  • 8 rolmopsów z aromatycznej zalewy korzennej (możemy kupić gotowe),
  • kilka dużych rzodkiewek,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • 2 małe cebule,
  • 4 kromki pełnoziarnistego żytniego chleba (grubości ok.2 cm).

Przygotowanie:
Rolmopsy osączyć z zalewy, przekroić na pół. Rzodkiewki oczyścić, pokroić na plasterki. Obraną cebulę w krążki. Koperek opłukać, dokładnie otrzepać z wody, listki wraz z cienkimi łodyżkami oderwać od gałązek.

Do każdego rolmopsa wsunąć kilka złożonych w „miotełkę” listków koperku. Kromki chleba pokroić na prostokąty. Na każdym ułożyć po plasterku cebuli i rzodkiewki. zwieńczyć rolmopsem i spiąć wykałaczką.

 

2 myśli na temat “Pikantne koreczki ze śledzi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s