Grejpfrutowa z selerem
(na 4 porcje)
Składniki:
… 2 czerwone grejpfruty, 2 łodygi selera naciowego, duży strąk żółtej papryki, 4 łyżki kiełków sojowych, 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, szczypta ziół prowansalskich.
Przygotowanie:
1. Grejpfruty obrać, podzielić na cząstki, obrać z błonek, 2 cząstki odłożyć. Paprykę umyć, przepołowić, oczyścić z pestek, pokroić w paski.
2. Łodygi selera oczyścić, pokroić na kawałki. Kilka listków naci opłukać, odłożyć do dekoracji. Składniki włożyć do miski.
3. Z odłożonych cząstek grejpfruta wycisnąć sok. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i grejpfruta. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
4. Składniki sałatki polać sosem, wymieszać. Posypać kiełkami sojowymi i udekorować nacią selera.
Porcja 110 kcal
Życzę smacznego …
Brzmi genialnie. Jutro robię:)
PolubieniePolubienie
M życzę smacznego …Pozdrawiam serdecznie.
PolubieniePolubienie
Gdybym jeszcze lubiła jeść selery…Pozdrawiam majowo.
PolubieniePolubienie
O jejku,jejku …jak ciężko trafić w Twoje gusta,ale pociesz mnie to,że jednak zawsze znajdziesz coś co Ci przypasuje,bo tak powinno być i cieszy mnie to! Pozdrawiam cieplutko!
PolubieniePolubienie
Tylko jeść
PolubieniePolubienie
Ale najpierw to musisz zrobić ją….;)))
PolubieniePolubienie
No to naprawdę musi być super !!! i olbrzymia porcja w tym flawonoidów 🙂
PolubieniePolubienie
Seler i grejpfrut,czemu nie,-może być dobraną parą ! Pozdrawiam cieplutko!
PolubieniePolubienie