Śledzie z marynowanymi śliwkami


Tak jak Wam obiecałam,napiszę dzisiaj, jak zrobić śledzie z marynowanymi śliwkami …

Składniki:
5-6  śledzi, np.matiasów lub śledzie w oleju, 2 czerwone cebule (niekoniecznie, może być równie biała cebula), śliwki w marynacie, śmietana, majonez.

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w krążki lub kosteczkę, zalać marynatą ze śliwek i postawić na 12 godzin w lodówce. Śledzie pokroić na kawałki, dodać odsączoną cebulę, pokrojone na cząstki lub paseczki śliwki.
Śmietanę i majonez wymieszać, polać wierzch, wszystkie składniki wymieszać, wstawić do lodówki – im dłużej stoją w chłodnym miejscu, tym lepsze – bo najdą i przejdą.

Tak w ogóle to dobieranie proporcji składników, będzie zależeć od Was.
Ważnym jest tylko to aby cebula w marynacie przebywała w chłodnym miejscu najmniej 12 godzin, po za tym większość składników powinna być dobrze odsączona, bo potem wszystkie składniki zbierają się na dnie
i całość jest jadalna, ale mniej apetycznie wygląda.

Życzę smacznego …

8 myśli na temat “Śledzie z marynowanymi śliwkami

    1. Babciubarbie czytając o tych wszystkich potrawach zastosuj autosugestię i wmawiaj sobie … ale to musi być nie dobre …TYLKO BŁAGAM NIE ZOSTAWIAJ MNIE … ;)Pozdrawiam cieplutko!

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s