Sznycle szlacheckie

Dzisiaj będzie bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo smaczne – danie obiadowe…

 

SZNYCLE SZLACHECKIE

Składniki: (4 porcje)

 4 filety z piersi kurczaka (po 15 dag)  sól, pieprz  1 łyżka masła  1 łyżka oliwy  2 łyżki grubo posiekanych włoskich orzechów  10 dag sałaty (najlepiej lodowej lub rzymskiej)  1 łyżka octu winnego ♦ 2 łyżki oleju  kilka plasterków marynowanych buraków.

Przygotowanie:

1.  Filety z kurczaka umyj, osusz i lekko rozbij. Następnie oprósz je solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Na gorącym tłuszczu obsmaż mięso z obu stron (ok. 10 minut). Posyp orzechami i smaż jeszcze na małym ogniu jeszcze chwilę.

2.  Sałatę opłucz, osusz. Na sos winegret wymieszaj ocet z solą, pieprzem i olejem. Sznycle polane tłuszczem ze smażenia, układaj na sałacie i buraczkach, skrop sosem winegret.

ZAPRASZAM RÓWNIEŻ NA MÓJ NOWY POST

http://pomysly.blog.onet.pl/2015/02/18/buty-z-kwiatami/

http://pomysly.blog.onet.pl/2015/02/11/144/

10 myśli na temat “Sznycle szlacheckie

  1. Witaj 🙂
    Smacznie pozdrawiam, bo poczęstować się zdążyłam 🙂 dziękuję 🙂
    Pozdrawiam słonecznie na dziś i kolejne udane dni 🙂

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s