Smakowite dodadki do mięsnej roladki

Już niewielka ich ilość zapewni potrawie wyjątkowy aromat. Nadzienie do roladek za każdym razem może smakować inaczej, zachwycać aromatem, kolorem i konsystencją.

Wystarczy wzbogacić farsz jednym (lub kilkoma) z poniższych dodatków.

roladki.dr.talerz_3

      Suszone pomidory

   Suszone pomidory w oliwie nie tylko nadają farszowi oryginalny smak, ale także zapewniają odpowiednią spoistość i wilgotność. Zalewy z suszonych pomidorów można użyć do podsmażenie składników.

     Oliwki

   Najlepiej pokrojone w plasterki lub posiekane – sprawiają, że farsz staje się lekko słonawy i urozmaicają jego konsystencję. Pasują zarówno do nadzień mięsnych, jak i warzywnych.

     Feta

   Doskonale wiąże ze sobą składniki farszu, ułatwia ich rozsmarowywanie. Doskonale łączy się z warzywami – np. bałkażanami, pomidorami, cukinią. Jeśli używasz fety, oszczędnie doprawiaj farsz solą.

     Kapary

   Zaostrzają smak farszu. Są uniwersalne, pasują praktycznie do wszystkich nadzień. Małe kapary możesz dodać w całości, większe przekrój na połówki lub ćwiartki.

     Ajwar

   Jest to aromatyczna pasta paprykowa z warzywami – z powodzeniem zastąpi musztardę stosowaną do smarowania płatów mięsa. Ma piękny, czerwony kolor.

Podobne linki:

Roladki drobiowe z natką i pieczarkami

Autor: JaGa Opublikowano: Czerwiec 9th, 2014

Roladki drobiowe z natką i pieczarkami

   Bardzo lubię roladki mięsne, przecież niekoniecznie, zawsze trzeba z fileta drobiowego robić kotleta jakiego. Można go urozmaicić różnymi dodatkami, które w ten filet zawiniemy. Mogą to być pieczarki, ser (żółty i biały też), szpinak i co tylko chcesz!    Ostatnio (muszę się przyznać, bez bicia 🙂 ), zrobiłam się []

Roladki z pieczarkami

Autor: JaGa Opublikowano: Styczeń 27th, 2011

Roladki z pieczarkami

Te roladki z pieczarkami możemy zrobić na obiad, i podać je wraz z frytkami lub ziemniakami z wody, oraz sałatą. Frytki możemy kupić mrożone (będzie szybciej), lub zrobić samemu (będzie dłużej). Jak zrobić pyszne frytki, zobacz tu: Kilka sposobów na ziemniaka    ROLADKI Z PIECZARKAMI  Składniki: … 4 kotlety schabowe []

11 myśli na temat “Smakowite dodadki do mięsnej roladki

  1. Skorzystam z Twoich porad, a dodam jeszcze, że robię dla gości takie roladki: cienkie plastry mięsa z fileta indyczego smaruję szpinakiem z czosnkiem i fetą. Są całkiem smaczne, goście chwalą a mąż nie tknie, bo nie znosi szpinaku.Serdeczności ślę, Marylko 🙂

    Polubienie

    1. Aniu to Twój mąż tak jak mój, też takich roladek chyba by nie jadł. A one całkiem obiecująco brzmią i warto je zrobić. Dziękuję.
      Serdeczności.

      Polubienie

    1. Aniu ja też roladek różnych ne robię nagminnie, tylko od czasu do czasu. Zresztą lubię roladki z różnymi nadzieniami, raz z takim, a raz z takim.
      Serdeczności.

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s