Pstrąg

Pstrąg w marynacie

Autor: JaGa Opublikowano: Listopad 12th, 2014

Pstrąg w marynacie Pstrąg ma bladoróżowe, chude, delikatne mięso. Dostarcza najwięcej spośród ryb słodkowodnych cennych kwasów omega-3. Pstrąg w tradycyjnej kuchni polskiej pojawia się w różnych odsłonach. Staropolskim przysmakiem były zapomniane już pstrągi „na niebiesko”, ugotowane z octem i podane w świeżo upieczonych bochenkach chleba. []

Pstrąg pieczony

Autor: JaGa Opublikowano: Grudzień 17th, 2008

Pstrąg pieczonyPstrąg ma bardzo delikatne mięso, nie należy więc przesadzać z przyprawami, aby nie zabiły jego naturalnego smaku.     Pstrąg pieczony … Składniki: ♦  2 świeże pstrągi, pomidor, ♦  pęczek natki pietruszki, ♦  sól ziołowa, ♦  1/2 ząbka czosnku, ♦  biały pieprz, ♦  tłuszcz do []

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s