Austria

Słodki omlet cesarzowej Sisi (Sissi)

Autor: JaGa Opublikowano: Marzec 7th, 2015

Słodki omlet cesarzowej Sisi (Sissi)   To zwykłe danie zyskało arystokratyczny rodowód dzięki monarchii habsburskiej, która pozostawiła po sobie nie tylko wielką spuściznę historyczną i kulturalną, ale także kulinarną.    Omlet ten, smażony w głębokim tłuszczu, jest rodzajem pulchnego naleśnika, porwanego na kawałki. To niezbyt wykwintne i raczej domowe []

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym lub koperkowym

Autor: JaGa Opublikowano: Marzec 14th, 2014

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym lub koperkowym   W bibliotece byłam i książkę wypożyczyłam, w której to mowa jest o potrawach z różnych stron świata. Autorem tej książki jest Maciej E. Halbański. Zamieszczone w tej książce są różne charakterystyki kuchni poszczególnych krajów lub ich grup, które nie roszczą sobie pretensji do przedstawienia pełnego obrazu sztuki []

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s