Mięsiwo

Marynowane lub peklowane mięso

Autor: JaGa Opublikowano: Listopad 29th, 2008

Marynowane lub peklowane mięso

Moczone w marynacie mięso nabiera lepszego smaku, staje się bardziej soczyste, kruche i szybciej się piecze. Rodzaj marynaty zależy od gatunku mięsa i indywidualnych przyzwyczajeń smakowych. Młodego mięsa, np.jagnięciny czy cielęciny, nie trzeba specjalnie przygotowywać, gdyż jest wystarczająco kruche. Popularną marynatą jest []

Zanim mięso trafi do piekarnika

Autor: JaGa Opublikowano: Lipiec 7th, 2010

Zanim mięso trafi do piekarnikaZanim mięso stanie się pieczyste, warto wiedzieć o kilu zasadach … Odpowiednie naczynia  Do pieczenia najlepiej nadają się żelazne lub żeliwne brytfanny, czy też żaroodporne naczynia. Praktyczniejsze są naczynia z pokrywką. Powinny być tak duże, aby wokół pieczeni pozostała wolna przestrzeń około 2-3 cm, ale nie większa []

Jak piec i dodać smaku pieczeniom i pasztetom

Autor: JaGa Opublikowano: Lipiec 15th, 2014

Jak piec i dodać smaku pieczeniom i pasztetom

Dzięki odpowiedniej kompozycji ziół, warzyw i przypraw mięso nabierze wyrazistego aromatu, stanie się delikatne i kruche. Zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Do marynaty warto dodać alkohol, np. wino, koniak, brandy. Szybko zmiękczy on mięso i nada mu wspaniały smak i aromat. ORYGINALNE MARYNATY DO PIECZENI Do []

Mielone najlepsze domowe

Autor: JaGa Opublikowano: Styczeń 22nd, 2009

Mielone najlepsze domowe   Najlepszym mielonym mięsem jest mięso zmielone przez nas samych i nie ma od tego odwołania! A gdy do niego potem dodamy odpowiednie przyprawy i dodatki to już jest „prima” i możemy spokojnie powiedzieć, że „to jest to!” No oczywiście, w sklepach też mamy różnego rodzaju gotowe mielone, nie zawsze jednak możemy mieć pewność, że []

Najlepsze dodatki do mielonego mięsa

Autor: JaGa Opublikowano: Luty 23rd, 2016

Najlepsze dodatki do mielonego mięsa

Chcesz, by twoje klopsy, mielone kotlety, pulpety i pieczenie zachwycały nie tylko smakiem, ale i oryginalnością? Wzbogać je ulubionymi składnikami. Warzywa    Bezpośrednio do masy mięsnej możesz dodać świeże, podsmażone lub konserwowane warzywa. Kilka propozycji Klopsiki doskonale smakują z kukurydzą, zielonym groszkiem, []

Każde danie z drobiu udane

Autor: JaGa Opublikowano: Październik 23rd, 2008

Każde danie z drobiu udane     Orientacyjny czas pieczenia drobiu. Kurczak       1 kg         1 godz.               Kura            1,5 kg      1 godz.25 min.  Kaczka        2 kg         1 godz.35 min.  Gęś             3 kg          3 godz.               indyczka    [Zapisz

Zapisz

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s