Warzywa

Usuwamy skórkę z: pomidorów, brzoskwiń, papryki

Autor: JaGa Opublikowano: Luty 2nd, 2011

Usuwamy skórkę z: pomidorów, brzoskwiń, papryki

Poszarpany miąższ, tryskający sok na wszystkie strony – to dopiero utrapienie podczas obierania skórki, z niektórych gatunków warzyw i owoców, które wyjątkowo trudno jest obrać. Ale i na to są sposoby, posłuchajcie … Do wielu dań powinno się używać owoców i warzyw obranych. Skórka bowiem psuje wygląd potrawy, może także []

Pomidorowy show…

Autor: JaGa Opublikowano: Sierpień 1st, 2015

Pomidorowy show…O tym chyba nie muszę mówić, że pomidory są pyszne, zdrowe i wprost niezastąpione w kuchni. Można z nich przyrządzać smaczne surówki, ale też nadziewać farszami, robić znakomite zupy i pachnące sosy. Żadne inne warzywo nie jest tak uniwersalne, jak właśnie pomidor! Fot: []

Kilka sposobów na ziemniaka

Autor: JaGa Opublikowano: Październik 11th, 2008

Kilka sposobów na ziemniaka„Zwykły ziemniak, a jednak” …  ziemniak to stały bywalec naszej kuchni. Znamy go doskonale i nie wzbudza on szczególnego zainteresowania. A przecież może być inaczej! Może przybrać on zupełnie nową, ciekawą i zaskakująca postać. I odbywa się to niewielkim kosztem, bo najważniejszy jest pomysł.                []

Zapisz

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s