nabiał itp.

” Pij mleko, będziesz duży „, pij zsiadłe, będziesz wielki

Autor: JaGa Opublikowano: Marzec 23rd, 2010

” Pij mleko, będziesz duży „, pij  zsiadłe, będziesz wielki  ” Mleko ” – Co się stało, co się stało ? – Gwałtu, mleko wyleciało ! – Któż to słyszał, żeby mleko Wyleciało tak daleko ? Zsiądź z patelni, zsiądź już prędzej, Bo na zawsze cię przepędzę ! Na te słowa mleko zbladło, Przestraszyło się i zsiadło. Chodźcie do nas. Zjedźcie z nami Zsiadłe mleko z []

Co warto wiedzieć o makaronie?

Autor: JaGa Opublikowano: Październik 1st, 2009

Co warto wiedzieć o makaronie?Można go podawać na tysiące sposobów: na ostro i na słodko,  jako danie główne lub deser. XIX-wieczny sprzedawca makaronu (Źródło) Makaron nie ma chyba równego sobie konkurenta wśród innych produktów spożywczych, jeśli chodzi o łatwość i szybkość przyrządzania. Co więcej, podaje się go na tysiące sposobów: []

Pari – riz – reis – oriza – czyli ryż

Autor: JaGa Opublikowano: Październik 23rd, 2009

Pari – riz – reis – oriza – czyli ryż„Było to dawno, dawno temu, kiedy jawajski bóg Sziwa, zakochał się w pięknej dziewczynie. A że w owych  czasach dziewczę im piękniejsze, tym wyżej się ceniło, więc obiekt pożądań bóstwa postawił mu trzy warunki. Już na pierwszym bóg się potknął. Ślicznotka – widać uspołeczniona – zażądała, by znalazł takie []

Sery w kolorze blue

Autor: JaGa Opublikowano: Marzec 21st, 2009

Sery w kolorze blue

Sery w kolorze blue, tworzą prawdziwą serową arystokrację. Protoplastami, a zarazem najważniejszymi reprezentantami tej smakowitej rodziny serów z niebieską pleśnią są francuskie roquefort i włoska gorgonzola. Wszystkie sery pleśniowe łączą w sobie słodycz mleka z charakterystycznym ostrym posmakiem pleśni. Choć powstają w []

Zapisz

Reklama

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s