LUBIĘ RYBY

Sekrety ryb

Autor: JaGa Opublikowano: Październik 29th, 2009

Sekrety rybNiezbyt kaloryczne i lekko strawne ryby – jedzmy ich jak najwięcej wczesną wiosną, aby latem nie mieć problemów z figurą. Świeże czy mrożone, warto na stałe wpisać do jadłospisu, są bowiem bogatym źródłem wielu drogocennych składników. Ryby są najsmaczniejsze, jeśli przyrządza się je do spożycia w tym samym dniu, w którym []

Śledź i co nieco o nim

Autor: JaGa Opublikowano: Grudzień 17th, 2011

Śledź i co nieco o nim„Śledzie po obiedzie” Taki śledzik, czy z mleczkiem, czy z ikrą, Przed obiadem to przysmak nie lada. Lecz na deser się śledzi nie jada. Autor: Jan Brzechwa. Hmm, śledź … jaki jest zapewne każdy z nas wie. Postanowiłam jednak jeszcze co nieco o nim napisać. Przecież śledź na wigilijnym stole, także ważnym jest. Jednak []

Polub ryby !

Autor: JaGa Opublikowano: Październik 28th, 2009

Polub ryby !

Jeśli wierzyć antropologom i teorii ewolucji, ryba jest jednym z najodleglejszych naszych antenatów, jako że jest ” życiem, które wyszło z wody”. Ale jest też jednym z pierwszych ” produktów żywnościowych”. Jeśli nie wiadomo kiedy zaczęło się wędkarstwo, rybołówstwo itp., to wiadomo, że w najdalszej prehistorii posługiwano się []

Zapisz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s